Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Βράβευση της νικήτριας του Διαγωνισμού Juvenes translatores γιά την Ελλάδα Μαρίας Αρναουτάκη.


Στις 3 Απριλίου 2009 έγινε σε πανηγυρική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, η τελετή βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού μετάφρασης Juvenes Translatores που διοργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Μεταφράσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην τελετή συμμετείχαν οι νικητές από τις 27 χώρες της Ένωσης μαζί με τους συνοδούς τους. Από το σχολειό μας συμμετείχε η νικήτρια Μαρία Αρναουτάκη και ο καθηγητής κ. Σηφάκης Ευάγγελος. Τα βραβεία στους νικητές απένειμε ο Επίτροπος υπεύθυνος για τη πολυγλωσσία στην Ε.Ε. Λεονάρντ Όρμπαν. Στη συνέχεια στους καλεσμένους προσφέρθηκε μπουφές στο χώρο της αίθουσας τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατόπιν νικητές και συνοδοί μετέβησαν στο κτήριο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφράσεων της Ε. Επ. όπου και ξεναγήθηκαν στο χώρο από τους μόνιμους μεταφραστές τις χώρας του ο καθένας. Εμάς από το 5ο Λύκειο μας ξενάγησε η κυρία Ρένια Βερναρδάκη η οποία ήταν πολύ κατατοπιστική σχετικά με τα θέματα που αφορούν την μετάφραση στο χώρο της Ε.Ε.
Το απόγευμα οι νικητές ξεναγήθηκαν στη πόλη και το βράδυ παρακάθισαν σε δείπνο προς τιμή τους. Την επομένη αφού ξεναγήθηκαν πρώτα σε έκθεση ζωγραφικής αναχώρησαν για την πατρίδα τους ο καθένας.
Σίγουρα η όλη διαδικασία με το ταξίδι και την βράβευση αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία και μια μεγάλη τιμή για το σχολείο μας αρκεί να υπάρξει συνέχεια.