Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 1-5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008

Με το πρόγραμμα ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ του τμήματος του ΥΠ.Ε.Π.Θ , ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ, κάθε χρόνο 300 άριστοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ευρώπη με επίσκεψη σε μία από τις 5 πρωτεύουσες Βιέννη, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη (60 μαθητές σε κάθε πόλη ).

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε και το σχολείο μας φέτος με τον σημαιοφόρο του σχολείου Λέλεκα Ιωάννη και την υπ/ντρια Περιστέρη Μελπομένη ως συνοδό καθηγήτρια ( για κάθε 10 μαθητές αναλογεί ένας συνοδός).

Οι μαθητές της Κρήτης φέτος στάλθηκαν στις Βρυξέλλες. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας συναντηθήκαμε με τους υπόλοιπους μαθητές από διάφορα σχολεία της χώρας που θα πήγαιναν Βρυξέλλες, 2 συνοδούς από το ταξιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει την εκδρομή και 2 κυρίες συνοδούς από την Γεν. Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Το ταξίδι στο σύνολό του, καλά οργανωμένο και χωρίς προβλήματα, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε όχι μόνο την πρωτεύουσα αλλά και την ευρύτερη περιοχή μ’ ακούραστους ξεναγούς οι οποίοι μας κατατόπιζαν και μας ενημέρωσαν όχι μόνο για τα αξιοθέατα και τα ιστορικά στοιχεία αλλά και για το σύγχρονο τρόπο ζωής των κατοίκων, το εκπαιδευτικό και ασφαλιστικό τους σύστημα, ζητήματα που αφορούν γλώσσες και θρησκείες και τόσα άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου μας υποδέχτηκαν και μας μίλησαν δύο ευρωβουλευτές της χώρας μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να θέσουμε ερωτήματα στη συνέχεια.

Επίσης, είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ″ζωντανά″ τη συζήτηση βουλευτών, που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα, από τα θεωρεία των επισκεπτών.

Αναμφισβήτητα, αυτό το πλούσιο σε εμπειρίες ταξίδι ήταν ένα δώρο για όλους εμάς.

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: