Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Πανευρωπαϊκή Διάκριση για το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.


Μεγάλη τιμή αποτελεί για το σχολείο μας η επιτυχία της μαθήτριας Αρναουτάκη Μαρίας, η οποία πήρε την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μετάφρασης για μαθητές της Γ΄Λυκείου (Juvenes Translatores), που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Μεταφράσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως μάλιστα ανέφεραν οι διοργανωτές στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά τους «Η ποιότητα των μεταφράσεων εντυπωσίασε τόσο τους διορθωτές όσο και την επιτροπή αξιολόγησης, δεδομένης της δυσκολίας των κειμένων».
Στο διαγωνισμό, που διεξήχθη στις 27 Νοεμβρίου 2008, πήραν μέρος 24 σχολεία από την Ελλάδα – 539 συνολικά σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από την Κρήτη κληρώθηκε μόνο το 5ο Γεν. Λύκειο Ηρακλείου, στην ομάδα του οποίου συμμετείχαν οι μαθητές/τριες Αρναουτάκη Μαρία τ. Ευαγγέλου, Καραντινός Σάββας τ. Γεωργίου, Περογιαννάκη Μαρίνα τ. Γεωργίου και Συντυχάκη Ευτυχία του Φιλίππου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Σηφάκη Ευάγγελου.
Η μαθήτρια που πρώτευσε στον διαγωνισμό θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στις 2-4 Απριλίου, όπου σε ειδική τελετή θα γίνει η απονομή των βραβείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: