Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Η Ώρα της Γης - Δες την αλλαγή που μπορείς να κάνεις

Στις 20:30 το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα - την Ώρα της Γης - στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2009, που ελπίζουμε πως θα είναι το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον κόσμο, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου λίγους μήνες πριν από την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι χρειαζόμαστε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όφελος του πλανήτη.
Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως. Ενθαρρύνοντας ολόκληρες πόλεις να κάνουν το ίδιο απλό πράγμα, για μία μόνο ώρα, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα στον κόσμο για την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και δείχνουμε ότι είναι δυνατόν ο καθένας από εμάς να κάνει τη διαφορά. Η Ώρα της Γης ξεκίνησε σε μία πόλη, σε μία χώρα το 2007, όταν περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Σίδνεϊ έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα το Σάββατο 31 Μαρτίου 2007. To 2008 η Ώρα της Γης άγγιξε 370 πόλεις σε περισσότερες από 35 χώρες και η εκστρατεία εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα βιωσιμότητας. Ο σκοπός της εκστρατείας ήταν διπλός, αφενός να κινητοποιήσει τον κόσμο να δείξει την ευαισθητοποίησή του για το καυτό θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και αφετέρου να καλλιεργήσει ανάλογη στάση ζωής στην καθημερινότητα των συμμετεχόντων. Η ατομική δράση, σε μαζική κλίμακα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φέρει την αλλαγή. Την παγκόσμια προώθηση της εκστρατείας έχει αναλάβει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.
Καλούμε όλους τους πολίτες, την Πολιτεία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Τοπικές Αρχές, οργανώσεις, φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την παγκόσμια αυτή προσπάθεια.
Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.
Φαντάσου τι μπορούμε να κάνουμε αν δράσουμε μαζί.
Στις 28 Μαρτίου Σάββατο, 8.30 το βράδυ σβήνουμε όλοι τα φώτα για μία ώρα και κάνουμε τη διαφορά!
Μπείτε στην ιστοσελίδα www.earthhour.org και ψηφίστε

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το όλο γεγονός είναι μία πολύ καλή ιδέα! Θα ήταν χρήσιμο να γινόταν πιο συχνά μέσα στον χρόνο, αλλά και αυτό από μόνο του είναι πολλά! Ας δώσουμε λοιπόν όλοι ραντεβού αυτό το Σάββατο στις 8:30 και ας κλείσουμε τα φώτα των σπιτιών... των μαγαζιών... των επιχειρήσεων μας... για μία μόνο ώρα και ας δώσουμε στον πλανήτη την ευκαιρία να αναπνεύσει! Το χρειάζεται!!!

N00bis by A2