Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009

Οι Δρόμοι Του Κρασιού


Ερχόμενοι σε επαφή με τον Κρητικό αμπελώνα, καταλάβαμε πόσο δύσκολα, κουραστικά αλλά και ταυτόχρονα όμορφα επικοινωνεί ο αμπελουργός με τη γη, με τα κλήματα αλλά και με την πρώτη ύλη, το σταφύλι. Με την επίσκεψη μας στην έκθεση κρασιού, απολαύσαμε τους κόπους κάθε αμπελουργού, τη δουλειά του οινοποιού και τέλος το μεράκι του οινολόγου.
Περπατήστε κι εσείς στους δρόμους του κρασιού με όλες τις αισθήσεις σας σε ετοιμότητα.
ΔΕΙΤΕ τη διαδρομή του κρασιού από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι.
ΑΚΟΥΣΤΕ το σκάσιμο των οφθαλμών στο κλήμα και το άνοιγμα του φελλού στη φιάλη.
ΜΥΡΙΣΤΕ τη μυρωδιά του μούστου, των βαρελιών και τα αρώματα των φρούτων στο ποτήρι.
ΑΓΓΙΞΤΕ τα κλήματα, το σταφύλι, βάλτε τα χέρια σας στο βαρέλι να νοιώσετε τη ζύμωση.
ΓΕΥΤΕΙΤΕ τους καρπούς των κόπων των οινοποιών με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας.
Το κρασί με σύνεση και μέτρο είναι ποτό του οικογενειακού τραπεζιού και της συντροφιάς.
Είναι το καλύτερο ' λιπαντικό ' για τις ' τριβές ' των ανθρωπίνων σχέσεων.

Παύλος Ποτουρίδης
Οινογράφος
Από το σχολικό πρόγραμμα <Οι Δρόμοι Του Κρασιού>

Δεν υπάρχουν σχόλια: